vzw Reisleiders Limburg

Woord van de voorzitter:

Beste leden,

Ja hoor, we zijn alweer december, nog 31 dagen en het jaar zit er alweer op. Niet alleen de bomen verliezen hun laatste blaadjes, ook onze kalender moest eraan geloven.

Lekker lange avonden, toegegeven de temperaturen zijn nog niet winters. Maar wanneer die kerstboom weer versierd, in zijn hoekje staat … de mooiste periode van het jaar.

Noem mij een romanticus, maar december is één van mijn 12 lievelingsmaanden.

December de pakjes maand.

Pakjes met de daarbij horende blije gezichtjes, zowel van de gever als van de ontvanger. Daarbij dan nog een fijn laagje sneeuw dat onder de voeten knarst en het licht mooi weerkaatst. Neen, december is geen donkere maand.

Het is natuurlijk wel het einde van het jaar maar als je weet dat er weer een spetterend, vonkend, spiksplinternieuw jaar volgt, is ook dit alleen een overgang en geen einde.

We hadden een prachtig jaar met wel een hele lange hete zomer, sommige hadden misschien reden om te klagen, maar ik niet.

Het was wel een jaar van afscheid nemen, ieder van zijn eigen mensen, maar wij moesten ook afscheid nemen van, voor de opleiding en reisleiderswereld, 2 belangrijke figuren. Nadat we Paul Fabry al hadden moeten laten gaan zijn we op 22 november ook nog Michaël Gonnissen kwijt geraakt. Hij leerden ons wat nat- en droog Haspengouw was, wat die koeien in dat landschap betekenden, en zoveel meer. Maar vooral bedanken we Michaël voor het opstarten van onze vzw. Hij was dan ook onze erevoorzitter. Bedankt Michaël we zullen je niet snel vergeten.


Vriendelijke groeten
Josefine Vreven